PG 25!
(Nagyításhoz klikkelj a képre.)

PG, aki szeret finom ételeket, előkelő helyen, úri módon fogyasztani, szinte tálcán kínálta szülinapi meglepetésének ötletét.

Kapott tőlünk egy egyszerű, két személyes ebédmeghívást a Hyatt szálloda exkluzív éttermébe. Hozzátettük, hogy bármiből bármennyit ehetnek, mi utólag majd rendezzük a számlát és asztalt is foglaltunk a nevére 13 órára, ezér lehetőleg ne késsenek. Nem is sejtette, hogy mi is ott leszünk!

 

Egy órával elöbb megérkezett az "akció csapat" és jelentkeztünk - az előre mebeszéltek alapján- Juhász Béla főpincérnél a kiképzésre. Ketten szakács gúnyát öltöttek (Csumi és Kabó), Gyu és én pedig pincérnek öltöztünk a segítségével. Móni és Anti pedig rejtekhelyet kerestek, ahonnan feltűnés nélkül videóra és fényképre rögzíthetik az eseményeket.

Azután jött a neheze, a szervírozás ABC-je. Juhász úr kollégájával, - időnként kaján mosollyal arcukon - segítőkészen begyakoroltatták velünk, majd elbújtattak a konyha előterében, hogy ott várjuk A vendégeket.

PG és Pötyi pontosan és gyanútlanul érkeztek. Kényelmesen helyet foglaltak egy asztalnál, ahol másodpercek múlva leesett az álluk, mivel megjelent két pincér étlappal, egy üveg előre behűtött pezsgővel és fülig érő vigyorral az arcukon.

Hamarosan a konyhából előperdülő két szakács is csatlakozott az asztal ennivalókkal történő telepakolásához, amit a többi vendég diszkrét érdeklődése kísért.

Kezdetben ugyan nem értették, hogy a "pincérek" őket miért nem szolgálják ki, de a fényképezőgép villogása valószínűleg arra a következtetésre juttatta őket, hogy bizonyára egy általuk még nem ismert híresség körül nyüzsgünk.

A lakoma illetve a jól sikerült meglepetés befejeztével, és ez úton is köszönetünket fejezzük ki Juhász Bélának, aki megkeresésemre, - meglepetéséből felocsudva - elsőnek kivitelezhetőnek, bár merésznek találta a fenti ötletet, majd utánajárt, hogy meg is valósulhasson.

Zoo